TOP 10 vírusálló szakma nőknek

A vírushelyzet jelentősen felforgatta a munkaerőpiacot 2020-ban. Bizonyos szakmákban tömeges volt az elbocsátás, másokban pedig százakat keresnek a betöltetlen pozíciókba.

Az egyes szakmák keresettségének megismerése segítséget nyújthat a szakmaváltáson gondolkodó nőknek, ugyanis a decemberben elindult utolsó OKJ-s képzésekhez még nem késő csatlakozni. A keresettséget a 2020. évi Google hivatalos keresési statisztikák, illetve a Profession.hu/Kozigallas.gov.hu adott szakmára vonatkozó álláshirdetéseinek számossága alapján mutatjuk be. Továbbá elmondta véleményét a PENTA UNIÓ Zrt. képviselője is a friss beiskolázási tendenciákról.

A Google minden év végén közzéteszi keresési statisztikáit. Ebből böngészve állítottuk össze 2020 év legkeresettebb tanfolyamait/képzéseit, azaz hogy melyeket ütötték be legtöbbször a böngészőbe.

A Top 10 legnépszerűbb tanfolyam/képzés nőknek 2020-ban a Google keresések alapján

1. Dajka tanfolyam
2. Könyvelő tanfolyam
3. Cukrász tanfolyam
4. Pedagógiai asszisztens tanfolyam
5. Masszőr tanfolyam
6. Műkörmös tanfolyam
7. Virágkötő tanfolyam
8. Fodrász tanfolyam
9. Dietetikus tanfolyam
10. Coach tanfolyam

Az így kapott Top 10 szakmák 2021. januári munkaerőpiaci keresettségét a Profession.hu-n, illetve a Kozigallas.gov.hu-n megjelenő álláshirdetések számossága alapján újra rangsoroltuk. A lista szűkítésre került az első három helyezettre, tekintettel arra, hogy a többi szakma esetében nem vagy csak nagyon alacsony számú álláshirdetés érhető el. Így ezek a szakmák vagy nem keresettek munkaadói oldalról, - azaz elsősorban hobbicélból kerestek ezekkel kapcsolatos tanfolyamot-, vagy jellemzően saját foglalkoztatásban végzik a tevékenységet, vagy más csatornákon keresztül toborozzák a cégek a munkaerőt.

A TOP 3 női szakma rangsorolása a munkaerőpiaci keresettség alapján (forrás: Profession.hu és kozigallas.hu állásajánlatai).

1. Könyvelő
2. Pedagógiai asszisztens
3. Dajka

„A fenti adatokat csak megerősíteni tudom” – mondta el a statisztikákat elemezve Herich Roland, a PENTA UNIÓ Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Intézményünk fő profilja a mérlegképes könyvelők képzése és továbbképzése. Ez tipikusan egy olyan szakma, amely távoktatás keretében is megtanulható, illetve otthonról is végezhető. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy ez a szakma egyben az egyik legnehezebb is, országosan itt a legalacsonyabb a vizsgasikeresség az OKJ-s képzések között a hivatalos statisztikák alapján. Többek között ezért is alakult ki már több éve munkaerőhiány ezen a területen, amely azóta is töretlen.”

A statisztikákat szemlélve valóban a mérlegképes könyvelő a szakmák királynője, csak a profession.hu-n több mint félezer álláshelyre keresnek cégek ilyen pozícióra munkatársakat. Amennyiben fontolgatja a szakmaváltást nem késett el, hiszen a decemberben indult képzésekkel kapcsolatban még informálódhat a penta.hu weboldalon.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM