Új transzferár szabályozás - konferenciaajánló

Felkészült már a transzferárazás 2015. évi buktatóira, a tovább szigorodó ellenőrzésekre? Mi segítünk!

Bizonyára Ön előtt is ismeretes, hogy 2015-től tovább szigorodik a transzferár nyilvántartás készítésére vonatkozó követelményrendszer, a kötelezettségek nem megfelelő betartása, illetve be nem tartása súlyos jogkövetkezményekkel járhat, a téma az adóhatóság kiemelt ellenőrzési területe lesz 2015-ben is.

Szigorodó ellenőrzések, lényegi és megalapozott megállapítások a transzferár dokumentációknál, növekvő számú adóalap-kiigazítás, mintegy 40 milliárd forint feltárt adókülönbözet és közel 10 milliárd forint adóhiány!

Már a NAV is mélységében ellenőriz...

A NAV revizorok folyamatos szakmai továbbképzése, valamint az ellenőrzéshez rendelkezésre álló eszközök (összehasonlító adatok) körének bővítése végett a transzferár nyilvántartások ellenőrzését ma már nem a formai követelményeknek való megfelelés, hanem a mélyebb tartalmi vizsgálatok jellemzik. 2011-től az adóhatóság már a KKV szektorban is fokozottan vizsgálja a kapcsolt tranzakciók szokásos piaci ár elvének való megfelelését, illetve dokumentálását.

Ne bízza a véletlenre!

A kapcsolt vállalkozások fogalmának kibővülése, összehasonlítható adatok kiigazítása, interkvartilis tartományok használata - korábban már elemeztük a 2015. évi változások jó részét. Ugyanakkor ne dőljön hátra!

A transzferár ma már a legnagyobb adókockázatot magában hordozó szakterület, ahol jellemzően nincs objektivitást biztosító "fekete és fehér, igen és nem", de van nagyon sok szubjektív elemet magába foglaló mérlegelés, adatok, információk értékelése, kisebb és nagyobb mértékű megbízhatóság, amelyek esetében egyre gyakrabban tér el az adóhatóság és az adózó álláspontja.

Tekintettel arra, hogy a vizsgálatok során az adóhatóság különös figyelmet fordít az árazási módszerekre, a költségalapokra és az alkalmazott haszonkulcsokra,

2015. április 9-én megrendezésre kerülő
"Új transzferár szabályozás 2015" c. konferenciánkon

ezen módszertani vizsgálati területek kiválasztása, értelmezése mellett az alábbi kiemelt kockázatú ügyletek kezelését is fókuszba helyezzük: 

  • Értékelési kérdések: szerződések megítélése, kezelése, árazás, összetett ügyletek kezelése
  • Utólagos ármódosítás kezelése, esetei, feltételei, lehetőségei, utólagos ármódosítások számviteli kezelése, kihatása a transzferárak dokumentálására és egyéb adónemekre
  • Eszközügyletek megítélése és kezelése (eszközértékelések, immateriális jószágok, tárgyi eszközök, befektetett pénzügyi eszközök)
  • Pénzügyi ügyletek megítélése és kezelése, kölcsönügyletek, cash-pooling, garancia, faktoring, árfolyamkockázatok kezelése
  • Menedzsment szolgáltatások kezelése
  • Telephelyek transzferárazása, telephelyek számviteli elszámolásainak specialitásai, telephelyek transzferárazás specialitásai

Az előadás célja, hogy az ismeretek lehetővé tegyék a résztvevők számára megalapozottabb transzferár dokumentációk összeállítását, hatékonyabb felkészülést a transzferár ellenőrzésekre a jogszabályi változások és a várható transzferár tendenciák tükrében.

Őrizze meg és erősítse piaci pozícióját!

Legyen Ön is naprakész a transzferárazás témájában! » Új transzferár szabályozás 2015

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM