Utódlási játszma családon belül Ne maradjon le, indul a "Tulajdonosváltás" c. trilógia!

Sikeres családi vállalkozása van, de már visszavonulna? Nem tudja, hogy kire és milyen feltételekkel hagyhatná élete főművét? Könyvelőként, adótanácsadóként tisztában van a tulajdonváltás számviteli, adózási, jogi és adótervezési kérdéseivel? Felkészült ügyfelei kérdéseire? Szeretne egy új területen profi lenni?

A problémafelvetés égető. A KKV szektorba tartozó vállalkozások meghatározó hányada családi vállalkozás, melyek jelentős része napjainkban szembesül az utódlás kihívásaival, a generációváltás kérdéskörével.

A hazai felmérések szerint a családi vállalkozásoknak csupán egyharmada rendelkezik kidolgozott tervvel arra nézve, hogy ki viszi majd tovább a céget, így nem meglepő, hogy a cégek többsége nem képes végrehajtani a generációváltást, melynek következménye a cég eladása vagy megszüntetetése.

A fentiek okán az utódlástervezés a családi vállalkozás végső megmérettetése, egy sikeres vállalkozás túlélésének egyik legfontosabb mérföldköve, melynek során a szakembereknek személyre (családra) kell szabniuk az alkalmazható szabályokat.

Gondolt már arra, hogy Ön is bármikor érintett lehet a saját vállalkozása vagy az ügyfele tulajdonváltásában?

Tudja-e Ön, melyek az utódlás tervezésének 4 fő lépése?

Tudja, hogy miért és hogyan különül el a menedzsment átadás és vagyonátadás?

Ismeri a tulajdonosváltozás legkritikusabb területeit és kezelés módját?

Készített Ön már családi alkotmányt?

A vállalkozások tulajdonváltása nagyon összetett folyamat, amelyben a tulajdonosok, az ügyvédek, a könyvelők, könyvvizsgálók, adótanácsadók szoros együttműködésére van szükség. Ha tervezett tulajdonosváltásról van szó, akkor a tulajdonosváltás időpontjának, formájának - eladás, átalakulás, öröklés, ajándékozás, stb. - kiválasztása, az egész folyamat menedzselése a tanácsadó szakemberek feladata.

Erre a közös, ugyanakkor kihívást jelentő feladatra szeretnénk a nemzetközi tapasztalatok alapján felkészíteni mind a családi vállalkozásokat, mind az utódlás kivitelezését megvalósító szakembereket az ún. "Tulajdonosváltás trilógia" előadássorozatunk keretében, melynek tervezett fő állomásai:

I. A családi vállalkozások tulajdonosváltása (öröklés/ajándékozás)

II. Tulajdonosváltás értékesítéssel

III. Tulajdonosváltás átalakulással

Az Ön ügyfelei között vannak KKV családi vállalkozások?

Beszélgetett Ön már ügyfeleivel a vállalkozásuk jövőjéről, a tulajdonosváltásra való felkészülésről? Mit javasolna, ha ilyen kéréssel fordulnának Önhöz?

Szeretné, ha a tulajdonosváltás után is Ön maradna a vállalkozás pénzügyi vagy/és számviteli vagy/és jogi szolgáltatója?

Szeretne Ön specializálódni, profi lenni vagy egyszerűen csak képben lenni ezen az új szakmai területen?

Akkor Önnek szervezzük ezt a konferenciát!

A fenti kihívásoknak kíván megfelelni gyakorlatorientált módon a "Fenntarthatóság, generációváltás és vagyontervezés a családi vállalkozásokban" címmel 2015. március 31-én megrendezésre kerülő Pentás konferencia, melynek célja, hogy a tulajdonosok, számviteli és adózási szakemberek, ügyvédek megismerjék és elsajátíthassák a magyar vállalkozásokban történő ügyvezetői- és tulajdonosi pozíciók családon belüli változásának jogi- és adózási környezetét, figyelembe véve a legkorszerűbb üzleti megoldásokat, stratégiaalkotási technikákat.

Előadóink:

  • Dr. Kovácsné Ihász Anita (okleveles adószakértő, KRS Ügyvédi Iroda): Quo Vadis? - Családi stratégiaalkotás
  • Dr. Kovács Attila (irodavezető ügyvéd, KRS Ügyvédi Iroda): A családi alkotmány megvalósításának lépései, esettanulmány, nemzetközi példák
  • Dr. Menyhei Ákos (ügyvéd, senior partner, Hajdu és Menyhei Ügyvédi Iroda): A vagyonátadást érintő társasági jogi, öröklési jogi és adójogi szabályok
  • Dr. Magyar Csaba (igazgató/okleveles adószakértő, Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.): Vagyontervezés, nemzetközi és hazai példák, esettanulmányok

A sorozat első rendevényén a Magyarországon napjainkban rendkívül időszerű, speciális területtel, a családi vállalkozások tulajdonosváltásával foglalkozunk. Mivel a magyar vállalkozások (kkv-k) döntő többsége családi tulajdonban van, ez a kérdés nem csak aktuális, de előbb-utóbb megkerülhetetlen.

Nekünk pénzügyi, számviteli, jogi szakembereknek nem csak a vállalkozás megszületésénél, működésénél, hanem a tulajdonosváltásnál is ott kell lennünk, fontos érdekünk fűződik, hogy a vállalkozás fennmaradjon, és a saját pozícióink se változzanak. A jelen konferencia erre a folyamatra készít fel azzal, hogy bemutatja az elméleti lehetőségeket, és a gyakorlatban alkalmazható megoldásokat a magyar és a külföldi tapasztalatokat.

Legyen Ön a tulajdon/generációváltás szakembere!

Őrizze meg és erősítse piaci pozícióját! 

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM