A könyvelői kreditpontgyűjtés általános szabályai

Kivonat a 93/2002. (V. 5.) Korm. rendelet alapján

A továbbképzésre kötelezettnek minden egyes továbbképzési évben összesen legalább 16 kreditpontot kell megszereznie. Az adott továbbképzési évben a 16 kreditponton felül megszerzett többlet-kreditpontok nem vehetők figyelembe a következő évek továbbképzési kötelezettsége teljesítése szempontjából.

A 16 kreditpontból legalább 8 kreditpontot számvitel témakörben minősített szakmai továbbképzésen kell teljesíteni.

A továbbképzésre kötelezettnek a 16 kreditpont értékből minden szakterületen, amelyen regisztrációval rendelkezik, legalább 4 kreditpontot a szakterületeire minősített speciális továbbképzéseken kell megszereznie.

Kreditpontok minősített szakmai továbbképzések keretében teljesíthetőek. A továbbképzési programok megvalósulhatnak kontakt vagy elektronikus képzési formában.

Kontakt formában megvalósuló továbbképzésről kizárólag akkor adható ki kreditpontos igazolás, amennyiben a résztvevő a továbbképzés teljes időtartama alatt a képzés helyszínén személyesen jelen van és ezt a továbbképzés szervezője által kötelezően vezetendő jelenléti íveken aláírásával tanúsítja.

Elektronikus (online vagy e-learning) formában megvalósuló továbbképzés esetén a továbbképzésre kötelezett "jelenlétét" az elektronikus képzési rendszer naplófájlja  alapján kell rögzíteni és ellenőrizhetővé tenni.

Továbbképzési évenként legfeljebb 2 kreditpont számítható be a továbbképzés teljesítésébe, ha a továbbképzésre kötelezett a továbbképzési év során szakmai szervezet tagjaként (a továbbképzési évben 3 hónapot meghaladóan, és a továbbképzési év utolsó napján tagja a szakmai szervezetnek) jogosult a szakmai szervezet által szervezett szakmai konzultációkon, képzéseken, szakmai rendezvényeken részt venni.

Amennyiben a továbbképzésre kötelezett az adott továbbképzési évben valamely kreditpontra minősített – papír alapú vagy elektronikus – kiadvány megvásárlását igazolja, akkor továbbképzési évenként a kiadvány kreditpont-értéke, de legfeljebb 2 kreditpont beszámítható a továbbképzés teljesítésébe. A kiadvány megvásárlását a továbbképzésre kötelezett az egységes Kormányzati Portálon erre rendszeresített internetes felületen keresztül igazolhatja, a nevének, a regisztrációs számának, valamint a kiadvány vásárlásakor kapott számla másolatának megküldésével. A számlán szereplő minősített kiadvány egyes példányai alapján legfeljebb 3 továbbképzésre kötelezett kérheti e kreditpont elszámolását. A kiadványért járó kreditpontok igazolásának határideje a továbbképzési évet követő január 30. (https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kiadvanyok-regisztracioja)

A 8 kreditpontnyi számvitel témájú továbbképzésbe és szakterület szerinti 4 kreditnyi speciális továbbképzésbe nem számít be a szakmai szervezeti tagságért, illetve a szakkiadvány alapján megszerzett kreditpontok értéke.

A fentiek szemléletesen:

A kreditpontgyűjtéshez kérjük válasszon az alábbi lehetőségek közül:

                                                            

Hozzászólások

 1. sznikolett

  segítségre lenne szükségem
  2011-ben végeztem el a mérlegképest vállalkozás szakon.
  azóta könyvelek is , de közszférában,államháztartásban.
  Nem vagyok regisztrált könyvelő, de szeretném intézni.
  csak nem tudom , hogy..
  Mert nem értem a feltételek közül ennek a pontnak , hogy is lehetne megfelelni :

  Az Sztv. 151. § (5) b) bd) alpontja alapján 2015. január 1-jétől a nyilvántartásba vételhez igazolni szükséges, hogy a kérelmező a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban a kérelemben megjelölt szakterületre előírt továbbképzési kötelezettségét megfelelően teljesítette.
  Ennek megfelelően a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban 16 kreditpontot szükséges összegyűjteni, mely 16 kreditből legalább 8 kreditnek számviteli témakörhöz, továbbá legalább 4 kreditnek a kérelmezett szakterülethez, vagyis a mérlegképes könyvelői oklevélben (vagy az ezzel egyenértékű oklevélben) megjelölt szakterülethez kell kapcsolódnia.
  Szóval ki tudja, hogy vállalkozói szakon végzett, de államháztartásban dolgozó könyvelő, hogy regisztráltathatja magát?
  köszönöm , niki

 2. PENTA UNIÓ Zrt.

  Kedves Niki!

  Ahogyan az a hivatkozott kormányrendeletben is szerepel, Önnek a végzettsége alapján kell teljesítenie a regisztrációhoz szükséges továbbképzést, vagyis vállalkozási szakon kell 16 kreditpontot szereznie.
  Az, hogy Ön milyen szakterületen dolgozik a regisztráció szempontjából lényegtelen, a végzettsége alapján a vállalkozási szakterületre fogják beregisztrálni akkor is, ha államháztartási gyakorlatot igazol.
  Amennyiben eljön egy továbbképzésünkre, kérem jelezze a kollégának, hogy előregisztrációs igazolást szeretne kérni, így kiállítjuk abban a formában, ahogyan a Minisztérium is kéri.

  Üdvözlettel:
  PENTA UNIÓ Zrt.

 3. Szűcs Katalin

  Tisztelt Penta Unió Zrt!

  Most kapom meg nem sokára a mérlegképes könyvelői oklevelet. Érdeklődni szeretnék, hogy a regisztráció az automatikusan megtörténik-e, vagy ezt nekem kell intéznem? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy az évente 16 kreditpont megszerzése során vizsgázni is kell, vagy a jelenlét jelenti a kredit teljesítését? Köszönöm szépen a segítséget!

 4. PENTA UNIÓ Zrt.

  Kedves Katalin!

  A regisztráció feltétele a bizonyítvány megszerzése mellett, hogy 3 év igazolt gyakorlattal rendelkezzen a szakmában, valamint egy 12 hónapnál nem régebbi 16 kreditpontról szóló igazolást is mellékelnie kell, majd ezeket Önnek kell eljuttatnia a Minisztérium felé és kérnie a regisztrációját.
  Az igazolás kiállításának feltétele a továbbképzésen való jelenlét, a tudásáról nem kell számot adnia.

  Üdvözlettel:
  PENTA UNIÓ Zrt.

 5. Morrison Hurley

  Helló, ez Mr. Morrison Hurley. Szeretném felhívni a nyilvánosság figyelmét arra, hogy bármilyen típusú kölcsönt kínálunk a nagyközönségnek. 2 000 euróról 50 000 000 euróra. Kölcsönünk gyors és egyszerű, 24 órán belül feldolgozható. Szüksége van egy kölcsönt adósságának kifizetésére? Szüksége van egy kölcsön megvásárlására egy autó vagy egy óra? Szüksége van egy kölcsönre, hogy vállalkozást kezdeményezzen vagy finanszírozzon vállalkozását? Bármi is van szüksége hitelhez, forduljon hozzánk, és készek vagyunk segíteni.

  Email cím:
  morisonhurley@gmail.com

  Morrison Hurley

 6. Jean Carlos

  Szüksége van egy kölcsönre, hogy vállalkozást indítson, vagy fizesse meg a számláit és vállalati pénzügyeit ingatlanokra és bármilyen típusú üzleti finanszírozásra. Hiteleket nyújtunk magánszemélyeknek, cégeknek és vállalati testületeknek 3% -os kamatlábon. Kölcsönzéseket adunk a hitelt érdeklő, komoly gondolkodású emberek számára, ha érdekli az e-mailt: Creditplusfinance11@gmail.com

 7. mr elvis

  Van-e bármilyen pénzügyi problémája? Szüksége van egy kölcsönre, hogy kifizetődjön
  adósságok? pénzügyi válságban vagy? bízzon bennünket abban, hogy minden típusú kezelést kezeljünk
  hiteleket, írjon nekünk e-mailben az elvismorganfinance@gmail.com címre. lát
  lent. Regisztráltunk és
  az engedélyezett cég 2% -os hitelkötelezettséget, minimum 6 éves futamidővel
  hónap, és legfeljebb 30 év.
  Kölcsönöket 2000-ben minimumra, maximum 100 millióra adunk.
  különböző szolgáltatásokat kínál *
  Személyi kölcsönök (biztonságos és nem biztonságos)
  * Üzleti hitelek (biztonságos és nem biztonságos)
  * Lakásfelújítás
  * Auto kölcsönök
  * Házassági jelzálog
  * Hitelegészségügy stb
  Tehát .. ha érdekel, kérjük, térjen vissza hozzánk e-mailünkön keresztül
    elvismorganfinance@gmail.com
  vagy írjon nekünk +12133283772
  és hamarosan kölcsönöket kapsz

 8. Rita

  Tisztelt Penta Unió!
  Érdeklődnék, hogy ha gyeden vagyok, akkor is kötelező a kredit pontok megszerzése évente, hogy a regisztrációm megmaradjon? Köszönöm válaszukat

 9. PENTA UNIÓ Zrt.

  Kedves Rita!

  A kérdésével kapcsolatban minden fontos információt megtudhat az NGM oldaláról.
  https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kimentesi-kerelem

  Üdvözlettel:
  PENTA UNIÓ Zrt.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább