A könyvelői nyilvántartásból való törlés leggyakoribb okai

2014. évben több ezer (!) könyvelő került törlésre a nyilvántartásból mivel nem gyűjtött elegendő kreditpontot az előírásoknak megfelelően.

Melyek a leggyakoribb hibák? Ön ne kockáztasson! Győződjön meg az alábbiak teljesüléséről, hogy nyugodtan zárhassa le a továbbképzési évet:

  1. Összesen legalább 16 kreditpontot kell gyűjteni a továbbképzési év során (jan.1.-dec.31.)
  2. Legalább 8 kreditpontot számviteli teerületen kell teljesíteni.
  3. A regisztrációnak megfelelő szakterületre minősített továbbképzésen szakterületenként 4-4 kreditpontot kell teljesíteni.
  4. A szakkönyvért és a szakmai szervezetért járó 2-2 kreditpontot nem lehet beszámítani sem a számviteli kreditpontok, sem a szakterületspecifikus kreditpontok közé!
  5. A regisztrációs szám pontos megadása elengedhetetlen a lejelentett kreditpontok beazonosításához. Mindig ellenőrizze az igazoláson szereplő számot (ami 1-es számmal kezdődő hatjegyű azonosító).
  6. A személyes adatokban bekövetkezett változások NGM-be történő lejelentésének elmulasztása is a nyilvántartásból való törlést vonja maga után.

Néhány gyakorlati példa a hibás kreditpontgyűjtésre:

1. Az adóváltozásokról szóló kétnapos továbbképzések általában az időtartamnak köszönhetően 16 kreditpont elvégzését teszik lehetővé, de ezek kizárólag "nem számviteli" kreditpontok.

2. Amennyiben pl. pénzügyi szakterületen rendelkezik regisztrációval feltétlenül teljesíteni kell 4 kreditpontot ezen a szakterületen, nem elegendő a 8 számviteli + 8 egyéb kreditpont, ha azok vállalkozási szakterületre szólnak. Arányaiban kevés továbbképzési program minősül pénzügyi szervezetinek, ezért érdemes időben utánajárni a lehetőségeknek.

3. IFRS szakterületre minősített, számviteli kreditpontokat biztosító 24 kreditpontos konferenciasorozat elvégzése + 2 kiadványért, + 2 szakmai szervezeti tagságért járó kreditpont elegendő-e a vállalkozási szakterületen regisztrált könyvelőnek? Nem mivel hiányzik a 4 kreditpont vállalkozási szakterületen.

A Pentánál biztosra mehet!

Hagyományos 16 kreditpontos (8 számviteli + 8 egyéb kreditpont) továbbképzés vállalkozási és/vagy államháztartási szakterületen és - további díjmentes extrák mellett - díjmentesen végezheti el államháztartási, egyéb szervezeti (nonprofit) vagy pénzügyi szervezeti 4 kreditpontos e-learning továbbképzésünket!

 

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM