Három dolog, amit utálnak a könyvelők

A PENTA UNIÓ Zrt. a „Könyvelő Barométer” szokásos éves felmérése keretében közel ezer könyvelőt kérdezett meg arról, hogy mi az a három dolog, amit nem szeretnek, amin változtatnának a munkájukkal kapcsolatban. A válaszok kategorizálásra és rangsorolásra kerültek.

TOP 3 dolog, amit megváltoztatnának a könyvelők:

TOP 1: Az állandó jogszabályváltozás

TOP 2: A sok túlóra és a kötött munkaidő

TOP 3: A sok stressz

Az első helyen a gyakori jogszabályváltozások végeztek, melyet szívesen eltörölnének a könyvelők. Ez érthető is, hiszen nemcsak az év végén, hanem gyakran év közben is változnak a pénzügyi-számviteli jogszabályok. Ezek követése elengedhetetlen a könyvelők részéről, hiszen akár egyetlen hiba is komoly bírságot vonhat maga után.

A második helyen a munkahelyi kötöttségekkel és munkaidővel kapcsolatban módosítanának a könyvelők. Itt elsősorban a túlórák számának a csökkentését és a „home office” jellegű munka lehetőségét szeretnék előnyben részesíteni.

Harmadik helyen a legtöbben a munkahelyi stressz csökkentését jelölték, ami valószínűleg az előző két tényező következménye. Az állandó megfelelés nagy odafigyelést, pontosságot igényel és komoly munkaterhet jelent a szakmának.

A könyvelők már a számukra kötelező továbbképzést is egyre többen az íróasztaluk mellett ülve online, munka mellett próbálják elvégezni. Egy ilyen munkakörben talán jobb ötlet kiszabadulni az irodából, és egy hagyományos, élő kreditpontos továbbképzésen találkozni a kollégákkal.

Töltsön el két "ügyfélmentes/főnökmentes" napot kellemes környezetben és szerezze meg szükséges kreditpontjait!

Foglalja le kedvenc előadói napjait most! >> Hagyományos, kétnapos mérlegképes továbbképzés

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM