Igazi Life-Long-Learner az Év Könyvelője

Ismerjék meg Szabó Erikát, a 2019-es év versenyének győztesét

Kedves Erika, gratulálunk az elnyert díjhoz! Kérlek, mond el röviden, hogyan lett belőled könyvelő?

A debreceni Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolában lettem képesített könyvelő. Itt ismertem meg a szakmát, és talán a gyakorlatias képzésnek köszönhetően nagyon megszerettem. Ezt követően a Károly Róbert Főiskolán egy gazdaságmérnöki szakképzést, majd a mérlegképes könyvelői végzettséget is megszereztem. Szintén a Károly Róbert Főiskolán mester diplomáztam levelező tagozaton, munka mellett. 2013-ban megalapítottam a saját ügyvezetésemmel működő könyvelő irodát, ahol jelenleg is dolgozom. Az elmúlt években megszereztem az IFRS mérlegképes könyvelői végzettséget, majd a könyvvizsgálói képesítésemet.

Ilyen munkaerő-piaci helyzetben nem nehéz egy könyvelőirodát vinni?

Abban az időben, amikor én kezdtem a pályát rengeteg szakember volt a munkaerőpiacon. Egy álláshirdetésre annyi email és telefonos megkeresés érkezett, hogy volt, hogy nem tudtunk választani.  Az elmúlt 3 évben a munkaerőhiány teljes mértékben begyűrűzött a könyvelői szakmába is. Ezért mi a munkaerő pótlását pályakezdőkkel oldjuk meg, olyanokkal, akiknek tetszik a szakma és hajlandóak 1-2 év alatt betanulni – az alapoktól. Jelenleg 12 fővel 2 helyszínen működik a könyvelőirodánk.

Hogyan tartod naprakészen a tudásodat?

A mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzéseken természetesen részt szoktam venni. Ezen kívül nagyon sok fórumot olvasok, továbbá tájékozódom az 5percAdóról, az Önadózóból és a kollégáimmal rendszeresen részt veszünk Penta által szervezett előadásokon is. Én azt gondolom, hogy manapság csak így lehet a piacon piacképesnek maradni, azaz ha folyamatosan mindenféle területen megpróbálunk helyt állni és információkat gyűjteni.

Milyen könyvelőprogramot használtok az irodában és miért ezt választottátok, milyen előnyeit látod ennek?

Amikor 2013-ban elkezdtem könyvelni, akkor volt egy nagyon kedves ismerősöm, aki már könyvelt és az ő programját vettem át, ő ajánlotta nekem a RLB 60 könyvelő programot és azóta is ezt a programot használjuk. Az egész irodának nagyon tetszik a hálózatos programjuk, rendkívül sokat fejlődött. Az évek alatt egyre hatékonyabb lett a program.

Köszönjük szépen az interjút, és nagyon sok szeretettel gratulálok!

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM