Ismét alapjaiban változhat a könyvelők képzése!

A Parlament előtt a jogszabályváltozás tervezete, amely szerint ismét a Pénzügyminisztérium (PM) felügyelete alá kerülne vissza szakmánk egyik legnépszerűbb képzése, a mérlegképes könyvelő képzés. A részletszabályok megjelenéséig azonban még sokan megkezdhetik a képzést, számukra szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi tájékoztatással.

A jelenlegi rendszer előtt – évtizedeken át – is a PM hatáskörében működött a mérlegképes könyvelő képzés és a kapcsolódó vizsgáztatás, így a régi rendszert figyelembe véve ismertetjük a résztvevők szemszögéből a változás lehetséges legfontosabb kockázatait.

Jelenleg elegendő az érettségi a képzés megkezdéséhez: Korábban – évtizedeken át – szakmai előképzettség (pl. szakirányú felsőfokú vagy szakirányú „OKJ-s” pl. pénzügyi-számviteli ügyintéző) volt szükséges a képzés megkezdéséhez. A jelenlegi rendszerben csak érettségivel is megkezdhető a képzés, ami kérdéses, hogy a jövőben is így lesz-e.

Jelenleg 100% távoktatásban elvégezhető a képzés: A korábbi OKJ-s rendszerben 40 fős csoportlétszám korlátokkal, részben tanteremben lehetett megvalósítani a képzéseket. Amennyiben megszűnik a 100% távoktatás lehetősége, abban az esetben lehetséges, hogy csak néhány nagyvárosban, kötött időpontokban, kötelező részvétellel lehet majd elvégezni a könyvelő képzéseket. Ez nagy valószínűséggel az árak emelkedését is okozhatja így akár többszörösére is nőhetnek a jelenlegi tanfolyami díjak. Tehát a távoktatás esetleges megszűnése sokak számára aránytalanul nagy többlet terhet jelenthet (költségek, utazási idő, rugalmatlan időbeosztás).

A változások a jövő évben léphetnek életbe, így a mérlegképes könyvelő tanulmányokat tervezők számára az idén induló kurzusok még rendelkezésre állnak a jelenlegi rendszerben. Annak érdekében, hogy minél többen elkezdhessék a jelenlegi rendszerben a képzést, a júliusi csoportunk jelentkezési határidejét módosítottuk 2023.07.04-ig.

Jelentkezz most >> Jelentkezem a mérlegképes könyvelő képzésre

 

Ui.: A futó képzéseken résztvevők számára a változás várhatóan érvénybe léptet egy határidőt a képzés befejezésére vonatkozóan, de ezzel kapcsolatos pontos tájékoztatást csak az elfogadott részletszabályok ismeretében tudunk adni.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM