Könyvelő kAPPtár - a számviteli tanuló alkalmazás

2017 szeptemberében útjára indult Magyarország első számviteli tanuló applikációja, a „Könyvelő kAPPtár”, ami a tanulás egyik legmodernebb eszköze.

Reményeink szerint újszerűségével, interaktivitásával és játékosságával nagyban segíti majd a képzéseken résztvevőket a vizsgákra való felkészülésben. Az alkalmazás nem kizárólag az OKJ-s képzéseken résztvevőknek nyújt hatékony segítséget, hanem a közgazdasági közép- és felsőoktatásban tanulóknak is.

A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a Könyvelő kAPPtár is szeretne segítséget nyújtani a középiskolásoknak, a felsőoktatásban, illetve OKJ-s képzéseken tanulóknak! A mai naptól minden felhasználó számára teljesen díjmentessé vált az applikációban lévő összes tananyag, ezzel elősegítve az otthoni tanulást!

Milyen tananyagok érhetőek el az alkalmazásban?

Kezdésként három tananyaggal indul az applikáció: SZÁMVITEL, MATEMATIKA (alapok), STATISZTIKA (alapok) (utóbbi két tananyag segít felmérni – és szükség esetén felzárkózni – az alapvető számtani ismeretekből, amelyek szükségesek a szakmai ismeretanyag elsajátításához). 2020-ban új "gyakolrati könyvelés" tananyaggal bővült az alkalmazás!

Minden tananyag tartalmazza a legfontosabb tananyagegységeket, melyek leckékre vannak osztva. Minden egyes lecke egy elméleti résszel kezdődik, mely után tanulókártyák segítségével összegezhetjük tudásunkat. Ezután felmérhetjük lexikális ismereteinket egy feleletválasztós és egy igaz-hamis tesztsor segítségével. A számviteli témakörben a könyvelési feladatok megoldása során komplexen és hatékonyan gyakorolhatóak a legalapvetőbb összefüggések.

Tehát a tartalom az alábbi szerkezetben jelenik meg:

Mindez a kapptár tematikára felfűzve:

A megjelenésben arra törekedtünk, hogy minél egyszerűbb legyen a kezelhetőség, ezért fontos volt, hogy egyszerűen is jelenítsük meg a tartalmakat, azok és a funkciók áttekinthetőek legyenek. Az alábbi képen balról jobbra láthatóak: Tananyag (csupor) – tananyagegység (kaptár hatszög) – lecke (azon belül az anyagok és a tesztek listája) – könyvelésteszt.

Az alkalmazás a mobiltelefonokon felül tabletekre is optimalizálva lett, így ha lehet még kényelmesebben használható.

Mi a játék célja?

Az alkalmazásban a felhasználók számára a cél, hogy minél többet tanuljanak és ezáltal minél több mézre tegyenek szert a kaptárban, ez az analógia jelzi számukra, hogy hogyan állnak, hogyan haladnak a tanulásban. Majd ha már eleget tanultak jöhetnek a tesztek. És itt nem csak klasszikus feleletválasztós tesztek vagy igaz/hamis érhető el, hanem könyvelés teszt is. Ez az egyik unique selling point-ja (fő megkülönböztető értéke) az alkalmazásnak, mivel ilyen jellegű feladat számvitel témában nem érhető el. A tartalom feldolgozásával növekszik a méz mennyisége a kaptárban, a helyesen megoldott feladatokkal pedig növelhető a megszerzett pontok száma, amelyet egy összesített ranglistában jelenítünk meg.

Verseny a felhasználók között...

Gondoltunk arra a lehetőségre is, ha egy oktató szeretne versenyt indítani a csoportjában vagy egy baráti társaság a vizsgára készülve szeretne egyéni versenyt indítani. A személyes adatok között megadható egy csoportkód, amely egy kisebb csoportba sorolja a résztvevőket és egy elkülönített csoportranglistán jeleníti meg az eredményeket. Fontos, hogy a csoportkód egy egyértelműen és jól elkülöníthatően meghatározott szám vagy betűsor legyen (nincsenek megkötések).

 

Amennyiben Ön is kedvet kapott egy innovatív tanulási eszköz letöltéséhez, ne habozzon, mindkét Store-ban elérhető az alkalmazás!

 

Reményeink szerint újszerűségével, interaktivitásával és játékosságával nagyban segíti majd a képzéseken résztvevőket a vizsgákra való felkészülésben, amit az eddig beérkezett visszajelzések alátámasztanak. :)

Hozzászólások

 1. Hozzászóló
  Horváth István

  Tisztelt Dr Herich György és Györgyné !

  Ezúton is szeretnék gratulálni az elért eredményhez. Én már hosszú évek óta Önöknél az Önök szervezésében végzem a képzéseimet számomra ez a Díj is azt mutatja, hogy jól döntöttem amikor a PENTA UNIÓ-t választottam.

  Ismételten GRATULÁLOK !!!

  Tisztelettel:

  Horváth István

 2. Hozzászóló
  PENTA UNIÓ Zrt.

  Kedves Horváth István!

  Nagyon szépen köszönjük az elismerő szavakat és a gratulációt!

  Nagyon örülünk, hogy hosszú évek óta nálunk végzi képzéseit, és reméljük ez továbbra is így marad!

  Üdvözlettel:

  PENTA UNIÓ Zrt.

  Az oldalon bármilyen formában közzétett tartalom nem minősül tanácsadásnak, ezért azok alkalmazása és annak következményei a felhasználó kizárólagos felelősségi körébe tartoznak. A PENTA UNIÓ Zrt. körültekintően gyűjti és mutatja be az oldalon található információs tartalmat, azonban nem vállal semmiféle felelősséget az oldal használatából bekövetkező anyagi vagy más jellegű esetleges károkért vagy károkozásért. Ezért az oldal felhasználói számára különösen javasolt megfelelő szakmai tanácsadás igénybevétele, mielőtt pénzügyi-számviteli-adózási-társadalombiztosítási kérdésekben vagy szabályozással kapcsolatban eljárnak.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább