Könyvelő kAPPtár - a számviteli tanuló alkalmazás

2017 szeptemberében útjára indult Magyarország első számviteli tanuló applikációja, a „Könyvelő kAPPtár”, ami a tanulás egyik legmodernebb eszköze.

Reményeink szerint újszerűségével, interaktivitásával és játékosságával nagyban segíti majd a képzéseken résztvevőket a vizsgákra való felkészülésben. Az alkalmazás nem kizárólag az OKJ-s képzéseken résztvevőknek nyújt hatékony segítséget, hanem a közgazdasági közép- és felsőoktatásban tanulóknak is.

Milyen tananyagok érhetőek el az alkalmazásban?

Kezdésként három tananyaggal indul az applikáció: SZÁMVITEL, MATEMATIKA (alapok), STATISZTIKA (alapok) (utóbbi két tananyag segít felmérni – és szükség esetén felzárkózni – az alapvető számtani ismeretekből, amelyek szükségesek a szakmai ismeretanyag elsajátításához).

Mindhárom tananyag tartalmazza a legfontosabb tananyagegységeket, melyek leckékre vannak osztva. Minden egyes lecke egy elméleti résszel kezdődik, mely után tanulókártyák segítségével összegezhetjük tudásunkat. Ezután felmérhetjük lexikális ismereteinket egy feleletválasztós és egy igaz-hamis tesztsor segítségével. A számviteli témakörben a könyvelési feladatok megoldása során komplexen és hatékonyan gyakorolhatóak a legalapvetőbb összefüggések.

Tehát a tartalom az alábbi szerkezetben jelenik meg:

Mindez a kapptár tematikára felfűzve:

A megjelenésben arra törekedtünk, hogy minél egyszerűbb legyen a kezelhetőség, ezért fontos volt, hogy egyszerűen is jelenítsük meg a tartalmakat, azok és a funkciók áttekinthetőek legyenek. Az alábbi képen balról jobbra láthatóak: Tananyag (csupor) – tananyagegység (kaptár hatszög) – lecke (azon belül az anyagok és a tesztek listája) – könyvelésteszt.

Az alkalmazás a mobiltelefonokon felül tabletekre is optimalizálva lett, így ha lehet még kényelmesebben használható.

Mi a játék célja?

Az alkalmazásban a felhasználók számára a cél, hogy minél többet tanuljanak és ezáltal minél több mézre tegyenek szert a kaptárban, ez az analógia jelzi számukra, hogy hogyan állnak, hogyan haladnak a tanulásban. Majd ha már eleget tanultak jöhetnek a tesztek. És itt nem csak klasszikus feleletválasztós tesztek vagy igaz/hamis érhető el, hanem könyvelés teszt is. Ez az egyik unique selling point-ja (fő megkülönböztető értéke) az alkalmazásnak, mivel ilyen jellegű feladat számvitel témában nem érhető el. A tartalom feldolgozásával növekszik a méz mennyisége a kaptárban, a helyesen megoldott feladatokkal pedig növelhető a megszerzett pontok száma, amelyet egy összesített ranglistában jelenítünk meg.

Verseny a felhasználók között...

Gondoltunk arra a lehetőségre is, ha egy oktató szeretne versenyt indítani a csoportjában vagy egy baráti társaság a vizsgára készülve szeretne egyéni versenyt indítani. A személyes adatok között megadható egy csoportkód, amely egy kisebb csoportba sorolja a résztvevőket és egy elkülönített csoportranglistán jeleníti meg az eredményeket. Fontos, hogy a csoportkód egy egyértelműen és jól elkülöníthatően meghatározott szám vagy betűsor legyen (nincsenek megkötések).

 

Amennyiben Ön is kedvet kapott egy innovatív tanulási eszköz letöltéséhez, ne habozzon, mindkét Store-ban elérhető az alkalmazás!

 

Reményeink szerint újszerűségével, interaktivitásával és játékosságával nagyban segíti majd a képzéseken résztvevőket a vizsgákra való felkészülésben, amit az eddig beérkezett visszajelzések alátámasztanak. :)

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább