Kreditpontos szakmai konferenciák a Pentánál – 2021. október

Jelentkezzen kedvezményes áron októberi, kreditpontos, Pentás konferenciákra. Ne halogassa jelentkezését, hiszen tantermi képzés esetén a létszám korlátozott!

Kiva A-tól Z-ig

Időpont: 2021. október 7. 09:00-14:30
Előadó:
 Sándorné Új Éva
Kedvezmény szeptember 30-ig: 21.900 Ft helyett 17.900 Ft / fő*
Képzési forma: tantermi és ÉLŐ online közvetítés
Könyvelői kreditpont:
6 kredit
Adótanácsadó, adószakértő, okleveles adószakértői kreditpont: 6 kredit

Ajánló: "A kisvállalati adó 2012-ben jelent meg a magyar jogrendszerben. Eltelt már pár év és még mindig számtalan kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy egyes előírásokat hogyan, miként kell alkalmazni. Mindenkinek érdemes mélyebben megismerkedni ezzel az adónemmel. Egyrészt kiváló adótervezési alternatíva a társasági adóval szemben, másrészt sok olyan szerteágazó szabályt kell figyelembe venni, amelyek nagyvonalú ismerete a törvény nem megfelelő alkalmazását vonja maga után (pl. beruházások, veszteségelhatárolás, áttérési szabályok, költségtérítések, munkáltatói juttatások, külföldi magánszemélyeknek történő kifizetések stb.). Konferenciánk keretében a kisvállalati adó speciális szabályainak bemutatásával szeretnénk munkájukat segíteni." »» Részletes tematika és jelentkezés: Kiva A-tól Z-ig

* * *

Belföldi és külföldi munkavégzés távolról – az adózás speciális szabályai – „Remote working"

Időpont: 2021. október 12. 09:00-14:30
Előadó:
 Horváthné Szabó Beáta
Kedvezmény október 5-ig: 21.900 Ft helyett 17.900 Ft / fő*
Képzési forma: tantermi és ÉLŐ online közvetítés
Könyvelői kreditpont:
6 kredit
Adótanácsadó, adószakértő, okleveles adószakértői kreditpont: 6 kredit

Ajánló: "Pandémia idején megváltoztak a munkavégzési szokások. Sokan home-officeban, távmunkában, együttvéve távolról végzik tevékenységüket. Újabban egyre gyakrabban találkozhatunk a „remote working” kifejezéssel, mely olyan alkalmazottakkal való munkavégzést jelent, akik idejük egy részében rendszeresen végeznek az eredeti munkavégzés helyétől távoli tevékenységet. „távolból történik a munkavégzés”. A dolgozók sokszor úgy gondolják a világ bármely országából végezhetik munkájukat. Ez azonban nem így van, mivel az adó és járulékkötelezettséget számos körülmény befolyásolja, mely a munkáltató részére is adminisztrációt jelent. Belföldön speciális szabályok vonatkoznak a munkavállalók költségének elszámolására. Viszont ahogy átlépjük az országhatárt vizsgálni szükséges, a magánszemély illetőségét, a munkavégzés helyén felmerülő szja fizetést és azt is, hogy melyik országban és kinek kell teljesíteni a társadalombiztosítási kötelezettséget. Az adó és adminisztrációs többlet feladatok mellett nem árt ismerni, hogy a munkavállaló melyik országban, milyen feltételek mellett jogosult egészségügyi ellátást igénybe venni.

Az előadáson a munkavégzés szokásos helyétől eltérő munkavégzésre vonatkozó szja és társadalombiztosítási tudnivalókat foglaljuk össze." »» Részletes tematika és jelentkezés: Belföldi és külföldi munkavégzés távolról – az adózás speciális szabályai – „Remote working"

* * *

Számlázás szabályai, számlakorrekció 2021.

Időpont: 2021. október 21. 10:00-17:15
Előadó:
 Dr. Csátaljay Zsuzsanna
Kedvezmény október 14-ig: 23.900 Ft helyett 19.900 Ft / fő*
Képzési forma: tantermi és ÉLŐ online közvetítés
Könyvelői kreditpont:
8 kredit
Adótanácsadó, adószakértő, okleveles adószakértői kreditpont: 8 kredit

Tematika:  Az elektronikus adatszolgáltatásra vonatkozó szabályok, speciális számlázási esetek kezelése a számlakibocsátó és a befogadó oldaláról >> A számla tartalma, speciális számlák >> A számlakorrekciók rendszere >> Adólevonás és különleges számlázási esetek >> Külföldiek felé kiállított számla >> A számlázás technikai szabályai >> Konzultáció »» Részletes tematika és jelentkezés: Számlázás szabályai, számlakorrekció 2021.

* * *

Kapcsolt vállalkozások adózási feladatai, kockázatok és lehetőségek 2021.

Időpont: 2021. október 22. 10:00-13:15
Előadó:
 Lakatos Zsuzsa
Kedvezmény október 15-ig: 21.900 Ft helyett 17.900 Ft / fő*
Képzési forma: tantermi és ÉLŐ online közvetítés
Könyvelői kreditpont:
4 kredit
Adótanácsadó, adószakértő, okleveles adószakértői kreditpont: 4 kredit

Ajánló: "Az előadás célja a kapcsolt vállalkozások adózási feladatait érintő legfontosabb kötelezettségekre történő figyelem felhívása tömören, összefoglaló jelleggel."

Tematika: Kapcsolt vállalkozás fogalma (Tao., Art., Számvitel) >> Alapelvek az adózás rendjében >> Bejelentési kötelezettségek >> Szokásos piaci ár elve az egyes adónemekben (TAO, IPA, Innovációs járulék, Energiaellátók különadója, KATA, KIVA, ÁFA) >> Szokásos piaci ár elve a számvitelben, kiegészítő mellékletben >> Kapcsolt vállalkozások és a KATA (40%-os különadó, bejelentési kötelezettségek) >> Kapcsolt vállalkozások és a KIVA (belépési és kilépési értékhatárok számítása, adóalap-módosítás, bizonyítási teher, transzferár nyilvántartás) >> Kapcsolt vállalkozások és a TAO (adóalap-módosítás, bizonyítási teher, transzferár nyilvántartás) >> Kapcsolt vállalkozások és az IPA (adóalap-módosítás, bizonyítási teher, transzferár nyilvántartás) >> Transzferár nyilvántartás szerepe, tipikus hibák és buktatók a dokumentációban >> KKV törvény szerinti kapcsolódó vállalkozás és partnervállalkozás fogalmak és szerepük az adórendszerben (IPA 1%, transzferár nyilvántartás készítési kötelezettség, innovációs járulék fizetési kötelezettség, kedvezmények a társasági adó rendszerében) >> Csoportos társasági adóalanyiság (előnyök és hátrányok, speciális rendelkezések, választási lehetőség) >> Csoportos áfa alanyiság (előnyök és hátrányok, speciális rendelkezések, választási lehetőség) >> Csoporton belüli kölcsönök, kezességvállalások, garanciák, alultőkésítés - kamatlevonás korlátozása >> Külföldi telephely, fióktelep speciális szabályai >> Holdingok speciális kockázatai (menedzsment díj, ÁFA levonás) >> Konzultáció »» Részletes tematika és jelentkezés: Kapcsolt vállalkozások adózási feladatai, kockázatok és lehetőségek 2021.

* * *

Holdingok, cégcsoportok ÁFA problémái és a cégcsoporton belüli finanszírozás, valamint a portfólió átruházás ÁFA kezelése

Időpont: 2021. október 27. 10:00-15:30
Előadó:
 Dr. Csátaljay Zsuzsanna
Kedvezmény október 20-ig: 21.900 Ft helyett 17.900 Ft / fő*
Képzési forma: tantermi és ÉLŐ online közvetítés
Könyvelői kreditpont:
folyamatban
Adótanácsadó, adószakértő, okleveles adószakértői kreditpont: folyamatban

Ajánló: "Előadásomon a befektetési tevékenységet végző vállalkozások áfa tervezési kérdései kerülnek terítékre. Bemutatom a holding társaságok korántsem könnyen megítélhető áfa levonási gyakorlatát, melynek helyes alkalmazása számos adóelőnyt tud biztosítani egy ilyen szervezet számára, ugyanakkor komoly adókockázatot is rejt magában a levonási jog nem megfelelő gyakorlása. Szó lesz a részesedések és portfólióátruházásos ügyletek áfa vonatkozásairól, számos példával alátámasztva a hazai és a nemzetközi esetjog világából." »» Részletes tematika és jelentkezés: Holdingok, cégcsoportok ÁFA problémái és a cégcsoporton belüli finanszírozás, valamint a portfólió átruházás ÁFA kezelése

* * *

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a fenti konferenciák bármelyikére, abban az esetben 6.000 Ft/fő kedvezménnyel vehetnek részt rendezvényünkön.*

Kérdése van? Hívja a PENTA UNIÓ Zrt. munkatársait a 06/1/473-1039-es telefonszámon!

Jelentkezzen most és éljen a kedvezményeinkkel! Ne maradjon le! » www.penta.hu/konferenciak

 

* Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM