Átalakulnak a társadalombiztosítási képzések

Míg a mérlegképes könyvelő tanfolyam, az adótanácsadó tanfolyam és a valutapénztáros tanfolyamesetében nem változik alapjaiban a szakképzés rendszere, a tb-s képzések esetében jelentős változásokat tapasztalhatunk. Az új OKJ jövőre életbe lépő szabályozásában már nem található meg atársadalombiztosítási szakelőadó szakképesítés. Helyét a vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés veszi át. Az új szakképesítés alapján szervezett tanfolyamokon résztvevők ugyanúgy részesülhetnek abérügyintéző és a társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítésekben, azonban a korábbi HR szakterülettel kapcsolatos hangsúly áttolódik a vállalkozási ismeretek felé.

A tanfolyami óraszám tekintetében a pénzügyi számviteli ügyintéző tanfolyamhoz hasonlóan jelentős változás lesz, amivel közel ötszörösére emelkedik a tervezet szerint! A társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó képzés helyébe lépő Vállalkozási és bérügyintéző tanfolyam óraszáma ezer óra körül várható. Amennyiben még idén elkezdi a tanfolyamot, a régi rendszer szerint tanulhat, az alacsonyabb óraszámmal és tanfolyami díjjal.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM