Várható módosítások az időszakos elszámolású ügyletek új teljesítési időpontja kapcsán - T/168. számú törvényjavaslat

2014. június 4-én benyújtásra került a Parlament elé a T/168. számú törvényjavaslat (Javaslat) az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények módosításáról, melynek 6. § értelmében többek között módosulna az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvénynek (Áfa tv.) az időszaki elszámolások teljesítési időpontjára vonatkozó 58. § (1) bekezdése.

Számvitel témakörben 2014 júniusától egész évben országszerte szervez a PENTA UNIÓ Zrt. továbbképzéseket. A hagyományos, kétnapos mérlegképes továbbképzések számviteli napján többek között az alábbi kérdésekre is választ kaphat:

Számviteli változások 2014-től; Számlázási szabályok a Számviteli törvény szerint; Sajátos beszámolási kötelezettségek; Értékcsökkenés, értékhelyesbítés számvitele.

Kérdéseit megvitathatja az előadóval vagy kollégáival is a továbbképzés konzultációs részében vagy a szünetekben! Jöjjön el Ön is!

Jelentkezés és további információk » HAGYOMÁNYOS KÉTNAPOS TOVÁBBKÉPZÉS

A jelenlegi, még hatályban lévő szabályozás értelmében 2014. július 1-jétől az időszakos elszámolás alá eső ügyletek teljesítési időpontjának főszabályként - a korábbi fizetési esedékesség helyett - az elszámolási időszak utolsó napja számítana. A 2013. évi CC. törvény által elfogadott új szabályozást olyan, 2014. június 30. után kezdődő elszámolási időszakra kellene először alkalmazni, amelynél a fizetés esedékessége 2014. június 30-át követő időpont.

A tervezett módosítás értelmében ugyanakkor az új teljesítési időpont szabályok csak olyan 2014. december 31-ét követően kezdődő elszámolási időszak esetén válnának először alkalmazhatóvá, amely tekintetében a fizetés esedékessége 2014. december 31-ét követő időpont.

Amennyiben a Javaslat vonatkozó rendelkezése elfogadásra kerül, a határozott idejű elszámolásokra vonatkozó módosítás határideje 2014. július 1-jéről 2015. január 1-jére tolódik, de további tartalmi módosítási javaslatok is várhatóak.

Mindezekre tekintettel érdemes a szerződésmódosítási- és adótervezési kérdésekkel megvárni a várhatóan ősszel megjelenő új adócsomagot.

A Javaslat elfogadásával az érintett adózók számára megfelelő idő állna rendelkezésre a szerződéses kapcsolatok felülvizsgálatára, a számlázási rendszerek átállításához, illetve az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatok elvégzéséhez.

A témával kapcsolatos további részletes információkat megtudhat az év végén országszerte megrendezésre kerülő Adóegyetem 2015 konferenciasorozatunkon. Készüljön fel a 2015. évi adóváltozásokból. Jelentkezzen mielőbb és éljen kedvezményeinkkel!

A hagyományos, kétnapos továbbképzéseken a férőhelyek száma korlátozott, jelentkezzen most és szerezze meg szükséges kreditpontjait! » HAGYOMÁNYOS KÉT NAPOS TOVÁBBKÉPZÉS

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM