3 ok, amiért most érdemes OKJ-s képzésre menni!

Kormányzati körökből származó információk szerint 2020 őszétől megszűnik az OKJ. Az, hogy milyen lesz az új rendszer, még csak körvonalakban látszik, de a lényeg most a részletekben rejlik. Amennyiben valamilyen OKJ-s képzés elkezdését fontolgatja, összegyűjtöttük azt a 3 okot, amiért érdemes még idén belevágni a képzésbe.

1. ok: Jövőre drágább lesz!

Az OKJ-s képzések költségeinek döntő része munkaerőköltség. Ha szeretne tanulni, mielőbb vágjon bele, mert a tanfolyami díjak szinte biztos, hogy emelkedni fognak, arányosan a munkaerő (oktatók és oktatásszervezők) költségeinek emelkedésével, függetlenül az OKJ változásoktól. Új végzettségével pedig jobb munkát is találhat, így duplán jól jár!

2. ok: Bizonytalanság miatt nem indul!

Könnyen megeshet, hogy a 2020 őszére tervezett változások miatt OKJ-s képzést 2020-ban már tavasszal sem fognak indítani a képzők, az új rendszer szerinti képzéseket pedig még nem tudják indítani. Így előfordulhat, hogy hiába szeretne tanulni, arra további egy évet kell várnia a képzési rendszertől függetlenül.

3. ok: Elismert OKJ-s bizonyítvány

A jelenlegi szakmák neve, a mögötte álló tudás és a keményfedeles bizonyítvány már több évtizede jól ismert a munkaerőpiacon. Az új rendszerben a szakmák neve, tartalma és a képzés elvégzését igazoló okirat is változhat. Ez a változás pedig kétirányú lehet a munkaerő-piaci hasznosság szempontjából.

Menjen biztosra és jelentkezzen most induló piacképes tantermi és távoktatásos szakképzéseinkre:

Kérdés esetén forduljon bizalommal a Penta munkatársaihoz >> Elérhetőségek

 

*Képzési program engedélyszáma: E-000088/2014/

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM