Nonprofit szervezetek számvitele és adózása

témák
 • nonprofit /
 • számvitel /
 • adózás /

Nonprofit szervezetek számvitele és adózása

4 +1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Jelentkezem

Tematika

I. Számviteli előírások a civil szféra szervezeteire vonatkozóan

Az egyes szervezeti formák és sajátosságaik, civil társaság, a civil szervezet jogi személy szervezeti egységének jogalanyisága >> A civil szervezetek alakulásával, működésével kapcsolatos eljárási szabályok. >> A civil szervezetekre vonatkozó számviteli előírások, a számviteli törvény és a 479/2016. (XII.28.) kormányrendelet előírásai alapján, figyelemmel a hatályba lépő változásokra >> A civil szervezetek gazdálkodására vonatkozó szabályok >> A Civil törvény bevételekre és költségekre vonatkozó szabályai, fogalmi meghatározások >> Az alap és vállalkozási tevékenység kezelése a számviteli nyilvántartások vezetése során A bevételek Civil törvény szerinti részletezése a kimutatásokban (költségvetési támogatás, adomány, szja 1%, egyéb bevételek) >> A költségek kategorizálása és elszámolása >> A költségek felosztására vonatkozó szabályok vállalkozási tevékenység folytatása esetén >> Támogatások és adományok – pénzben, nem pénzben: az elszámolására vonatkozó rendelkezések a civil szervezetnél és a támogatónál >> Számviteli szabályzatok készítési kötelezettsége. A számviteli politika tartalma, sajátosságok a civil szervezetekre vonatkozóan. A pénzkezelési szabályzat szerepe a civil szervezetek működésében >> A beszámolókészítésre vonatkozó szabályok, sajátosságok >> Könyvviteli rendszerek: egyszeres és kettős könyvvezetés, az alkalmazására vonatkozó előírások, a választás feltételei >> Áttérési szabályok a könyvviteli rendszerek között >> Egyszerűsített beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló tartalma, az egyes beszámoló nyomtatványok ismertetése >> Kiegészítő mellékletre vonatkozó előírások >> Könyvvizsgálati kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírások >> Letétbe helyezés és közzététel kötelezettsége, ennek határideje és módja; a nyilvánosságra hozatalra vonatkozó egyéb rendelkezések. >> Elektronikus eljárásra kötelezettek köre >> A közhasznúságra vonatkozó előírások, feltételek >> A közhasznúsággal kapcsolatos fogalmak a Civil törvényben >> A közhasznúsági melléklet készítésének kötelezettsége, annak tartalma. A közhasznúsági nyilvántartás, bejelentkezés, változás-bejelentés. >> A közhasznú jogállás megszerzésének feltételei, előnyei, kapcsolódó kedvezmények A közhasznú minősítés követelményei, következményei. Az egyes mutatószámok és azok mögöttes tartalma >> A külföldről támogatott civil szervezet meghatározása, kapcsolódó adminisztrációs és bejelentési kötelezettségek

II. Az adózással kapcsolatos előírások civil szervezeteket érintő szabályai

Társasági adó >> A civil szervezetekre vonatkozó előírások, feltétel nélküli adóalanyiság >> Az alap és vállalkozási tevékenység fogalma a társasági adóban – az ingatlanhasznosítás mint specifikum >> A mentességre vonatkozó rendelkezések az egyes szervezeti formáknál. >> Adóalap-módosításra vonatkozó előírások, az alaptevékenység megváltozott tartalma miatti adóalap módosítás szabályai. >> A vállalkozási tevékenység meghatározása. Példa az adóalap meghatározására. >> Támogatások, adományok a társasági adó rendszerében a támogató és a támogatott szervezet vonatkozásában. Példa a támogatások elszámolásával kapcsolatban. >> Bevallási kötelezettség teljesítésének módja, határideje. Az adófizetési kötelezettségre vonatkozó szabályok. >> Az egyes helyi adó kötelezettségek – civil szervezeti szemszögből >> Általános forgalmi adó >> A civil szféra által végzett tevékenységek megítélése az áfa rendszerében. >> Adóalanyiság, az áfa státusz választása, alanyi, illetve a tevékenység jellegére vonatkozó mentesség, az ebből fakadó kötelezettségek. >> A bevallási kötelezettségre és a bizonylatkiállításra vonatkozó rendelkezések >> Személyi jövedelemadó >> A személyi jövedelemadó törvény speciális rendelkezései a civil szervezetekre vonatkozóan – adómentes jövedelmek. >> Az egyéb adók és a civil szervezetek kapcsolata.

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Gróf Gabriella dr.

  könyvvizsgáló, adószakértő

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 15.900 Ft + áfa 2019. március 2-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2019. március 26-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos Kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a továbbképzés szüneteiben elfogyasztható kávét, frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
04.02.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább