Civil szervezetek adózása, számvitele, zárása

témák
 • alapítvány /
 • egyesület /
 • beszámoló /
 • közhasznúság /
 • közzététel /
 • letétbehelyezés /
 • adóalap /
 • ingatlan /
 • adomány /
 • támogatás /
 • áfa /
 • nonprofit gazdasági társaság /
 • származtatott jogi személyek /
 • helyi adók /
 • számvitel /
 • adózás /
 • megszűnés /
 • bevallás /

Civil szervezetek adózása, számvitele, zárása

3+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferenciák sok példával

Az előadások megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

"Ajánlom a konferenciát a civil szervezetek gazdasági szakembereinek, könyvelőinek, de a vezetőknek is, akik szeretnék átlátni a civil szervezettek kapcsolatos sajátosságokat. Az alapítványok és egyesületek könyvelése nem olyan egyszerű, amilyennek elsőre látszik. Ezért igyekszem a hasonlóságokat és eltéréseket is felvázolni, mind az adózás, mind pedig a számvitelük terén.  Mivel zárási időszakban leszünk, kiemelten fogunk figyelni a beszámolók típushibáira, és természetesen szót ejtünk a nonprofit gazdasági társaságok egyes fontos kérdéseiről is! Mivel keveset foglalkozik vele a szakirodalom, az előadások, így kis időt természetesen a nonprofit gazdasági társaságoknak is szentelünk!"

Suller Krisztina ügyvezető, Szám Magic Kft.

Jelentkezem

Tematika

Civil szervezetek (alapítványok, egyesületek) beszámolása, számvitele, adózása, fogalmak meghatározása

Könyvviteli rendszerek választásának kritériumai, üzleti év, könyvvizsgálati kötelezettség,könyvviteli rendszerek változtatásának feltétel rendszere >> Beszámolási opciók civil szervezeteknél, a különböző beszámolási formák, azok részei >> A közhasznúsági melléklet részei, kitöltése, megjelenése a számvitelben, példák >> A közhasznú státusz megszerzésének , fenntartásának feltételei, a közhasznú jogállás elvesztése (és ennek adó- és egyéb konzekvenciái) >> Az általában problémát jelentő beszámoló sorok  tartalma, a civil szervezetek kiegészítő melléklete és a közhasznúsági melléklet, példákkal átszőve >> A közzététel, letétbe helyezés kérdései (civil szervezeteknél és származtatott jogi személyeknél) >> A PK sorozat beszámolást érintő nyomtatványai,azok sorai >> A beszámoláshoz kapcsolódó adókötelezettségek (társasági adó, helyi adók) >> Cél szerinti és vállalkozási tevékenységek számvitele, megjelenése a beszámolókban, példák a gyakorlatból >> Bevételek tipizálása, bizonylatolása (tagdíj, adomány, támogatás, térítési díjak, szponzoráció, stb. >> Költségeik áttekintése, tipizálása gyakorlatból felmerült példákkal >> Cél és vállalkozási tevékenységek elkülönítésének kötelme, megvalósítása, példák a cél és vállalkozási tevékenységre >> Támogatások számvitele, csoportosítása (különös tekintettel az 1% fogadására) >> Számviteli szabályzatok, egyéb szabályzatok >> Társasági adóalap levezetése, bevallása, bevallási opciók, régi és új szabályok, átmeneti szabályok alkalmazása >> Adóalap levezetés példák, közhasznú és nem közhasznú jogállású szervezetek esetén. Arányszámok, korrekciós tételek részletezése. >> Szabályzatok, számlarend >> Külföldről támogatott szervezetek >> Társasági adóalap levezetés számpélda közhasznú jogállású civil szervezet esetén >> Társasági adóalap levezetés számpélda közhasznú jogállással nem rendelkező civil szervezet esetén >> Egyszerűsített beszámoló tartalék sorának tartalma, meghatározása példa >> Támogatások kezelése példákon keresztül >> számviteli esetpélda (támogatások és árfolyam különbözet)

A civil szervezet egyéb adókapcsolatai, a civil szervezetek juttatásai

szakképzési hozzájárulás, rehabilitációs hozzájárulás, cégautó adó, termékdíj >> Civil szervezetek és az áfa kérdések (mentesség, arányosítás, levonás, bizonylatolás) természetesen itt könyvelői fokozatról beszélünk, rendkívüli bevallási kötelezettségek stb. >> Adomány, támogatás, áfa >> Civil szervezetek és a kisadók (szakképzési hozzájárulás, cégautó adó, rehabilitációs hozzájárulás, környezetvédelmi termékdíj stb.) >> adómentes juttatások, adóköteles juttatások, feltételei, közhasznú jogállású és közhasznú jogállás nélküli szervezetek által kifizetett cél szerinti juttatások >> reprezentáció, üzleti ajándék, étkeztetés adózási kérdései >> Az egyes kifizetések adó és járulékterhei >> Adószámos magánszemélyek részére történő kifizetések >> Kifizetésekkel kapcsolatos eljárási szabályok, adóbevallási szabályok, határidők >> FELÍR szám ha kell >> Gyakorlatból vett példák magyarázatok

A nonprofit gazdasági társaságokkal kapcsolatos kérdések

A közhasznú jogállással nem rendelkező nonprofit gazdasági társaság és a közhasznú jogállással rendelkező nonprofit gazdasági társaság paraméterei, helyük a Ptk-ban, létesítő okiratuk >> közhasznú jogállás megszerzése, fenntartása esetükben példák >> nonprofit gazdasági társaságok számvitele >> nonprofit gazdasági társaság a tao és ipa szempontjából,  példák >> Nonprofit gazdasági társaság és a beszámolás, közhasznúsági jelentés >> nonprofit gt és a származtatott jogi személyek >> Nonprofitból for profit és fordítva, azaz mire figyeljünk nonprofit gazdasági társaságoknál >> Egyéb nonprofit gazdasági társaságokkal kapcsolatos kérdések (kisadók stb.)

A megszűnés számvitele adózási és bevallási kérdései

Megszűnési formák >> Megszűnési, átalakulási határidőnapló >> Beszámolási feladatok civil szervezetek megszűnésekor, átalakulásakor >> Nonprofit gazdasági társaságok megszűnése

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Suller Krisztina

  ügyvezető, Szám Magic Kft.

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2019. március 24-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2019. április 17-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
04.24.
09:30-15:45
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább