Számviteli kérdések újragondolva

témák
 • számviteli törvény módosítása /
 • immateriális javak /
 • osztalék /
 • átalakulás /
 • egyesülés /
 • szétválás /

Számviteli kérdések újragondolva - Számviteli módosítások 2017-2018 tavaszán hatályos rendelkezések alapján, immateriális javak, osztalékelszámolás, az átalakulás, egyesülés, szétválás számviteli teendői

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1.

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Jelentkezem

Tematika

A 2017-ben elfogadott, 2018-tól alkalmazandó egyes számviteli módosítások

A számviteli törvény módosítása a 2017. évi LXXVII. törvénnyel (Adóellenőrzés elszámolt megállapításainak utólagos megváltoztatása – A fejlesztési támogatás visszafizetése elszámolásának szövegpontosítása – A származékos leszállítási ügyletekkel kapcsolatos pontosítások) >> A számviteli törvény módosítása a 2017. évi LXXXIX. törvénnyel (A közérdekű nyugdíjas szövetkezet vállalkozó) >> A számviteli törvény módosítása a 2017. évi CLIX. törvénnyel (A számviteli törvény kiegészítése a nem pénzügyi eszköz eladásával teljesülő származékos ügyletek záráskori elszámolásával – Az új pénzmosási törvény miatt kezdeményezett, regisztrált mérlegképes könyvelői nyilvántartásból törlés esete – Az IFRS egyedi beszámolót kötelezően alkalmazó alanyi kör módosítása) >> A könyvelők nyilvántartásba vételére vonatkozó szabályok változása (Az egyenértékűség eltörlése 2018. január 1-től – A hatóság eljárási szabályainak változása)

Egyes immateriális javak számviteli elszámolási kérdései

Az alapítás-átszervezés költségeinek aktiválási lehetőségei >> A kísérleti fejlesztés tételeinek elszámolási szabályai >> Szoftverek felvétele, későbbi kezelése >> Keletkeztetett immateriális javak értékesítése >> Vagyoni értékű jogok bemutatási, elhatárolási kérdései >> Értékcsökkenési kérdések

Osztalékelszámolás

Az osztalékmegállapítás, osztalékelszámolás jogszabályi környezete (az osztalék gazdasági tartalma – osztalékmegállapítás kontra osztalékfizetés) >> Az osztalék, az osztalékelőleg könyvviteli elszámolása (osztalékelőleg – osztalékfizetési korlát – az osztalékalap kiegészítése – osztalék előírása – osztalékfizetés) >> Az osztalékelszámoláshoz kapcsolódó dokumentumok >> Az előírt, de ki nem fizetett osztalék elszámolási lehetőségei

Az átalakulás, egyesülés, szétválás számviteli teendői

A gazdasági társaságok átalakulási lehetőségei, azok számviteli sajátosságai (társasági formaváltás – egyesülés – szétválás) >> Az átalakulás, egyesülés, szétválás okai (kényszerű – önkéntes) >> Az átalakulás számviteli folyamata (döntések, határidők – vagyonmérlegek, vagyonleltárak – könyvelési. értékelési feladatok – könyvvizsgálat – nyilvánosságra hozatal) >> Speciális számviteli teendők egyesülésnél, szétválásnál (beolvadás, összeolvadás, kiválás, különválás – beolvadásos kiválás, beolvadásos különválás – részvénytársaságok egyesülésének további számviteli specialitásai) >> Számviteli teendők az átalakuló, egyesülő, szétváló társaságok tulajdonosainál

Példamegoldás (az egyes részkérdésekre külön-külön)
Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Tóth Mihály

  vezető könyvvizsgáló, MB Tax

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Adózási napos kedvezmény

Amennyiben 2018-ban a PENTA UNIÓ Zrt. adózási továbbképzését választotta, Önnek a konferencia részvételi díja csak 13.450 Ft + áfa.

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Számviteli kérdések újragondolva
Szabad helyek száma: 10
09.24.
09:30-16:45
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 8
 • 6
 • 6
 • 6
 • 0
Számviteli kérdések újragondolva
Szabad helyek száma: 29
10.24.
09:30-16:45
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 8
 • 6
 • 6
 • 6
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább