Áfa és számlázás A-tól Z-ig 2017

témák
 • online számlázás /
 • ingatlan /
 • térítésmentes ügyletek /
 • visszáru /
 • piaci ár /
 • árengedmény /
 • korrekciós számla /
 • teljesítési időpont /
 • közösségi ügyletek /
 • háromszögügylet /
 • láncügylet /

Áfa és számlázás A-tól Z-ig 2017

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Jelentkezem

Tematika

A számlázó programok online bekötésével összefüggő rendelet

Kik és milyen számlák tekintetében kötelezettek online jelentésre? >> Hogyan működik majd a rendszer? >> Mikor lesz lehetőség halasztott adatszolgáltatásra? >> Mit jelent a tesztidőszak? >> Mi az összefüggés a belföldi összesítő jelentéssel?

Az új ingatlan fogalom hatása

Az ingatlan új fogalma >> Milyen hatása van az áfára? >> Az építési telek fogalma és ez miért fontos? >> A félkész, az új és a „régi”ingatlan, mint fogalom és annak áfa kezelése >> Az ingatlanértékesítés és az ingatlanbérbeadás szabályai >> A lakóingatlan értékesítés 5%-os adómértékének feltételei >> A lakóingatlan áfa-beli fogalma (a hasznos alapterület számítására, mikor 5%-os az építkezés során az áfa?) >> Adómérték alkalmazása ingatlanok esetében (Adómérték csökkentések (Új ingatlan fogalom és következményei, Az éttermi szolgáltatásnál és az internetszolgáltatásnál az adómérték csökkentés, Mit jelent az éttermi szolgáltatás kedvezményes áfa kulcsának alkalmazásánál a melegkonyha, mint feltétel?) >> Időszakos elszámolási ügyletek (Folyamatosan teljesített ügyletek számlázási szabályai, teljesítési időpont, Hogyan kell számlázni, ha előre történik a fizetés, és hogyan, ha utólag? Előleg számla - hogyan tudjuk kiküszöbölni az előleg számlát? A folyamatosan teljesített ügyleteknél alkalmazandó számlakorrekciók, helyesbítések, pótlólagos kiszámlázások, A bérleti díj és a közüzemi díj kiszámlázása) >> A számla tartalmi kellékei (A számlakibocsátás határideje, Fizetési kötelezettség keletkezése (azaz a teljesítés) időpontjának meghatározása)

A térítésmentes ügyletek kezelése

Mikor áfás az ingyenes termékátadás és mikor az ingyenes szolgáltatásnyújtás? >> Melyek a mentesülés feltételei?

A csereügyletek és kompenzációk kezelése – amikor nincs pénzmozgás

A kártérítés és a kártalanítás áfa kezelése

Visszáru áfa elszámolása
Piaci ártól eltérített árak, transzferárak az áfában

Az év végi transzferár korrekciók kezelése >> Mikor kell korrekciós számlát kiállítani és mikor nem? >> Mikor jár önrevízióval az év végi transzferárkorrekció áfa kezelése?

Árengedmények rendszere, számlázása

Áfa-alapot csökkentő árengedmények típusai >> Pénzbeli árengedmény >> Skontó >> Értékesített termék, szolgáltatás mennyiségére tekintettel adott engedmény  >> Üzletpolitikai célú engedmény >> Természetbeni árengedmény >> Pontakciók, voucherek, utalványok az áfában az új voucher irányelvre is figyelemmel

Számlakorrekció szabályai, változásai

Számlakibocsátó és számlabefogadó >> Utólagos adóalap-csökkentés >> Tárgyi feltétele >> Fizetendő adó csökkentésének elszámolása >> A korrekciós számla befogadójának adóelszámolása

Korrekciós számla előállítása 

A korrekciós és a csoportos korrekciós számla >> Alkalmazandó árfolyam >> Számlakorrekció a bevallásba >> Számszaki eltérések kezelése >> Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése >> Érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru - Minőségi kifogás, előleg visszatérítés >> Göngyöleg, részletvétel meghiúsítás >> Téves adókulcs korrekciója >> Befogadó levonható adójának csökkentése >> Külfölditől igénybevett szolgáltatás, importszolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója >> Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója >> Az elírások javítása >> A transzferár korrekciók kezelése >> Számlakorrekció határon átnyúlóan >> Esettanulmányok >> Számlakorrekcióknál, utólagos helyesbítéseknél mikor kell és mikor tilos önellenőrizni a számlakibocsátónak és a befogadónak?

Számlázás technikai szabályai 

Számlázási alapelvek >> Számlázási szabályok >> Számla kibocsátási kötelezettség >> Számlázási rend - Mikor nem kell számla? >> A számla kiállításánál alkalmazandó tagállami jog  >> Gyakorlati kérdések

Az adóhatóság által újonnan elvárt partner ellenőrzési eljárás

Milyen szerepet kap az adólevonásnál a szerződéses partner ellenőrzése? >> Milyen ellenőrzési cselekményeket kell elvégezni? >> A fiktív számla esetei és hatása az adólevonásra >> A „tudta, tudhatta” feltétel értelmezése

A teljesítési időpont szabályok

Teljesítési időpontok-főszabály >> Részletfizetés és részteljesítés különbözősége >> Zártvégű lízing ügyletek- bizományi és ügynöki konstrukciók számlázása >> A tulajdonjog fenntartásos termék számlázása >> Előleg, foglaló, óvadék, számlázása

Adófizetési kötelezettség keletkezése

Egyenes-fordított adózás >> Belföldi fordított adózás és esetei >> Fordított adózás alá tartozó ügyletek az építőiparban és az ingatlanértékesítésben >> Fordított adózásos ügyletek számlázása >> Előlegfizetés >> Előlegszámla kibocsátása >> Közvetített szolgáltatás

A devizás számláknál alkalmazandó árfolyam
Számlázási szabályok határon átnyúlóan

Közösségi, ill. export bizonylatok >> Külföldön teljesített ügyletek bizonylatolása >> Melyek a feltételei annak, hogy egy szolgáltatást külföldi teljesítés miatt áfa nélkül számlázzunk?

Külfölditől igénybevett szolgáltatás
Közösségbe irányuló termékeladások áfa mentes számlázásának feltételei-igazolások, bizonylatok, dokumentumok
Háromszögügylet és láncügylet számlázási szempontból? – Mi szerepel a számlán és a bevallásban a különböző szereplőknél?
Gyakorlati példák
Szakmai konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csátaljay Zsuzsanna Dr.

  adószakértő

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 13.900 Ft + áfa 2017. július 25-ig történő jelentkezés
 • 15.900 Ft + áfa 2017. augusztus 25-ig történő jelentkezés
 • 17.900 Ft + áfa 2017. szeptember 18-ig történő jelentkezés

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 19.900 Ft + áfa helyett 9.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Áfa és számlázás A-tól Z-ig 2017
Szabad helyek száma: 38
09.25.
10:00-16:30
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább