ÁFA - TOP 10+1

témák
 • szerződéses partner ellenőrzési eljárás /
 • időszaki elszámolás /
 • ingyenes ügyletek /
 • számlázás /
 • ingatlan /
 • levonási jog /
 • személygépkocsi /
 • teljesítési hely /
 • e-áfa /
 • áfakulcs /
 • számlázóprogram /

ÁFA - TOP 10+1

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Jelentkezem

Tematika

A szerződéses partner ellenőrzési mechanizmus milyen szerepet kap az áfa levonásánál? – Mit vár el az adóhatóság a bejövő számláknál és a kimenő számláknál? Mivel küszöbölhető ki a fiktív számlák befogadása – A NAV útmutató és az EU bírósági gyakorlat hasznosítható eredményei – Az új Kúriai összefoglaló és ítéletek gyakorlati tanulságai >> Az időszaki elszámolás (folyamatosan teljesített) ügyletek gyakorlati alkalmazási problémái – Mikor fordul elő az előleg számla és hogyan lehet kiküszöbölni? Hogyan kell számlázni, ha a folyamatos teljesítésű ügylet egyben fordított adózású is? A folyamatos teljesítés és a pénzforgalmi adózás. Hogyan kell kezelni az utólagos helyesbítéseket, számlakorrekciókat, pótlólagos kiszámlázásokat a folyamatos teljesítésű (időszakos elszámolású) számláknál? -  Bérleti díj és közüzemi költség kiszámlázása külön számlán – gyakorlati példák >> Az ingyenes ügyletekről minden – Mikor áfás az ingyenes termékátadás és mikor az ingyenes szolgáltatásnyújtás? – az adókötelezettség feltételei, a mentesülés feltételei, bizonylatolás, adóalap, adóösszeg, 100%-os engedmény, értékesítéshez adott ingyen termék, szolgáltatás, dolgozóknak ingyen vagy áron alul adott juttatások – áruminta, kis értékű ajándék, közcélú adomány – mely ügyéeteknél lehet vizsgálni a vállalkozásidegen célt és az mit jelent? - a helyes számlázási szabályok az áfás és a nem áfás ingyenes ügyleteknél >> Számlázási szabályok – Belföld/Külföld - Előleg, foglaló, óvadék, kártérítés, kártalanítás, kötbér, bánatpénz, kompenzálás, csere ügylet kezelése, számlázása – Számlakorrekciók, meghiúsulások, visszáruk, visszaszámlázások >> A költségátterhelések, jóváírások helyes kezelése az áfában - Mikor áfásak és mikor áfa nélküliek ezek az átterhelések?

Újdonságok az ingatlan áfában. Új ingatlan fogalom mely ügyletekre van hatással? Milyen hatással van az építőiparnál felmerülő fordított adózásra és a bérbeadás áfa minősítésére az új ingatlan fogalom, az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások új fogalma, az ingatlan fekvésének helyén adózó szolgáltatások. – az ingatlan érétkesítésének és az ingatlan bérbeadásának a szabályai (adókötelezettség, adómentesség, fordított adózás) – az egyes ingatlan kategóriák (építési telek, lakóingatlan, félkész, új ingatlan, beépítetlen ingatlan, stb) jelentése és helyes adózása – az 5%-os adókulcs feltételei a lakóingatlan értékesítésénél  >> A levonási jog gyakorlása – személyi, tárgyi, tartalmi feltételek – Meddig terjed a befogadó felelőssége a számla hibájáért? – EUB jogesetek, Kúria álláspontok – Új kategória: az adókijátszásra irányuló számla - Mikor hivatkozhat arra a számla befogadója, hogy nem tudta, tudhatta, hogy adókijátszás  történik? – Ezt kinek kell bizonyítani? Hogyan tudunk védekezni az ilyen tárgyú megállapítások ellen? - A Maks Pen ügy és a Signum úgy tanulságai – Kedvező EUB ítélet a hibás adózási módú (egyenes-fordított) számla alapján teljesített adólevonásnál (Farkas-ügy) >> A cégautó áfája (beszerzés, építés, lízing, bérbeadás, bérbevétel, levonási tilalmak és mentesülések, arányosítás, továbbértékesítés, tárgyi eszköz, cégautó stb.) >> Teljesítési hely szabályok - Milyen feltételekkel számlázhatunk áfa nélkül külföldinek szolgáltatást? És melyek a feltételek, ha terméket szeretnénk áfa nélkül számlázni? >> Milyen feltételekkel állítható ki a gyakorlatban elektronikus számla? A PDF-ben kiállított és befogadott számla helyes kezelése >> Újdonság: megjelent a számlázó programok online bekötésével összefüggő rendelet tervezete - Kik és milyen számlák tekintetében kötelezettek online jelentésre? - Hogyan működik majd a rendszer? Mikor lesz lehetőség halasztott adatszolgáltatásra?- A számla adóhatósági ellenőrzési kódja Mit jelent a tesztidőszak? Mi az összefüggés a belföldi összesítő jelentéssel? >> Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csátaljay Zsuzsanna Dr.

  adószakértő

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 19.900 Ft + áfa helyett 9.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
ÁFA - TOP 10+1
Szabad helyek száma: 21
09.28.
10:00-16:30
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 6
 • 6
 • 6
 • 6
 • 1
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább