Csoportos társasági adóalanyiság

témák
 • csoportos társasági adóalanyiság /
 • társasági adóalap megállapítása /
 • adókedvezmények /
 • adóelőleg /

Csoportos társasági adóalanyiság

4 +1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül.

Jelentkezem

Tematika

A cégcsoportok új adótervezési lehetősége – a csoportos adóalanyiság

A csoportos társasági adóalanyiság cégcsoportok részére nyújtott előnyei >> A kapcsolt vállalkozások fogalma, értelmezése >> A csoportos társasági adóalanyiság választásának feltételei  >> A csoportos társasági adóalanyiság választásának időkorlátja >> A csoportos adóalanyiság kérelmezésének adattartalma >> A csoportos társasági adóalanyhoz történő csatlakozás >> Az adóhatóság eljárása a csoportos társasági adóalanyiság választása esetén >> A csoportos társasági adóalanyiság megszűnése  >> A csoportképviselő által ellátandó feladatok >> A csoportos társasági adóalanyok adóbevallása >> A társasági adóalap megállapítása a csoporttagok esetében >> A csoportszintű társasági adóalap megállapítása gyakorlati példákon keresztül >> A bejelentett részesedés kezelése a csoportos adóalanyiság alatt >> A kamatlevonhatóság szabályainak csoportszintű alkalmazása >> A nettó finanszírozási költség megállapítása >> A csoporttagok között nem érvényesíthető kedvezmények >> A jövedelem-(nyereség-)minimum szabály alkalmazása >> Mentesülés a jövedelem-(nyereség-)minimum szabály alól >> A csoporttagok elhatárolt veszteségének értelmezése >> A csoportszintű elhatárolt veszteség kiszámítása és elszámolásának szabályai >> A veszteségelhatárolási szabályok érvényesítése a csoportszintű adóalapnál (gyakorlati példákon keresztül). Az elhatárolt veszteség felhasználása >> Az egyes csoporttagok által fizetendő társasági adó kiszámítása gyakorlati példákon keresztül >> Társaságiadó-bevallással egyenértékű nyilatkozat. A nyilatkozat benyújtásának szabályai. A nyilatkozat tartalma >> A társasági adókedvezmények érvényesítésének lehetősége az egyes csoporttagoknál >> A társasági adókedvezmények érvényesítésének lehetősége a csoport tagjainál >> A társasági adókedvezmények érvényesítésének lehetősége a csoportnál >> A fejlesztési kedvezmény igénybevételének szabályai a csoportos adóalanyoknál >> A 70%os szabály alá tartozó kedvezmények igénybe vétele a csoportos adóalanyoknál >> Az áthúzódó, több év alatt érvényesíthető adókedvezmények figyelembe vétele >> Az adófelajánlás érvényesítése a csoportos adóalanyok esetén (gyakorlati példákon keresztül). A technikai lebonyolítás (pl. szerződéskötés) >> A növekedési adóhitel (NAHI) szabályrendszerének alkalmazása csoportos társasági adóalanyiság esetében >> A kapcsolt vállalkozások között alkalmazandó korrekciós tételek >> A transzferár nyilvántartás szükségessége/elkerülhetősége, figyelemmel az általános fogalmi adóztatás szabályaira is >> A társasági adóelőleg és az adóelőleg kiegészítés szabályai a csoportos társasági adóalanyok esetében >> Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Sándorné Új Éva

  okleveles adószakértő, okleveles pénzügyi revizor

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 15.900 Ft + áfa 2019. március 4-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2019. március 28-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Csoportos társasági adóalanyiság
Szabad helyek száma: 24
04.04.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább