Iparűzési adóalap-komponensek, közvetített szolgáltatások és alvállalkozói teljesítések értéke a gyakorlati jogalkalmazásban

témák
 • közvetített szolgáltatás /
 • ELÁBÉ /
 • alvállalkozói teljesítés /
 • megrendelő /
 • közvetítő /
 • iparűzési adó /
 • számvitel /
 • bírósági ítéletek /
 • Ptk. /

Iparűzési adóalap-komponensek, közvetített szolgáltatások és alvállalkozói teljesítések értéke a gyakorlati jogalkalmazásban

4+1 ok, amiért a Penta továbbképzését érdemes választani:

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

"Iparűzési adóalap-megállapítás gyakorlati megközelítésben, az egyes adóalap-komponensek, így a közvetített szolgáltatások és alvállalkozói teljesítések értéke fogalmának magyarázata, példák és aktuális jogesetek ismertetésével. Külön kitérünk az egyes adóalap-elemek korlátos levonhatóságára, illetve az összeszámítási kötelezettségre. A gyakorlati támpontokkal a megalapozott feladatellátást kívánjuk elősegíteni valamennyi jogalkalmazó (adózó, könyvelő, adótanácsadó, önkormányzati adóhatóság) számára."

dr. Kovács Attila, okleveles adószakértő
Jelentkezem

 Tematika

1. Állandó jellegű iparűzési adókötelezettség (IFRS-ek nélkül) alapismérvei

a helyi adótörvény (Htv.) szerinti nettó árbevétel fogalma általános és speciális tevékenységet végző (pl. civilszervezet, egyéni vállalkozó) adóalany esetén -> példa >> nettó árbevételt csökkentő tételek (ELÁBÉ, közvetített szolgáltatások értéke, anyagköltség, alvállalkozói teljesítések értéke, K+F) általánosságban >> közvetített szolgáltatások értéke és ELÁBÉ együttes összegének korlátos levonhatósága szétválással létrejött adózók esetén -> példa >> vállalkozási szintű adóalap >> adóalap-megosztás általános és speciális tevékenységvégzők esetén -> példa >> egyszerűsített adóalap-megállapítási módok -> példa >> önkormányzati adóhatóság ellenőrzési hatásköre az adóalap-komponensek kapcsán

2. Közvetített szolgáltatások értéke

egyes szolgáltatások elhatárolása a számviteli törvényben >> háromszereplős modell (törvényi feltételek teljesülését az adózói nyilvántartás is támassza alá)  >> az adózó és a megrendelő közötti szerződés tartalma („közvetítés lehetősége”) >> az írásbeliség kérdése  >> a közvetítés ténye a számlázásban jelenjen meg (saját és vásárolt szolgáltatás elkülönítése) >> gyakorlati esetek (pl. utazás-, konferenciaszervezés, nyomdai tevékenység, karbantartás, irodaház-üzemeltetés) -> bírósági ítéletek    

3. Alvállalkozói teljesítések értéke

3.1. „Klasszikus” alvállalkozói teljesítése

két Ptk. szerinti – írásban kötött – vállalkozási szerződés [adózó – megrendelő, adózó – alvállalkozó (közreműködő) között], az írásbeliség kérdése >>a régi Ptk. és az új Ptk. szerinti vállalkozási szerződések tartalma, eltérések >> elhatárolás a közvetített szolgáltatások értékétől >> a vállalkozási szerződés és a megbízási szerződés eltérő elemei >> gyakorlati esetek (pl. fuvarozás, egyedi alkatrész-gyártás) -> bírósági ítéletek  

3.2. Új lakás előállításához igénybe vett szolgáltatás ellenértéke

törvényi feltételek (pl. új lakás előállítása, értékesítése) és azok összefüggései >> lakás beazonosítása (pl. társasház nem lakás célú helyiségeire eső építési költség)  >> a költségek elszámolása >> gyakorlati esetek (pl. használatba vehető/tervasztalon lévő lakás értékesítése)

4. Konzultáció, írásbeli/szóbeli kérdések megválaszolása

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Kovács Attila Dr.

  adótanácsadó, okleveles adószakértő

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2019. március 29-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2019. április 22-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
04.29.
10:00-14:25
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 5
 • 5
 • 5
 • 5
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább