A munkáltatói juttatások és költségtérítések adórendszerbeli kezelése

témák
 • SZJA /
 • ÁFA /
 • TAO /
 • munkáltatói juttatások /
 • költségtérítés /
 • kifizető /
 • munkáltató /

A munkáltatói juttatások és költségtérítések adórendszerbeli kezelése

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

 

"A gyakorlati munka során sok olyan kérdés merül fel, amelynek fókuszában a költségtérítések és a munkáltatói juttatások állnak. Ennek legfőbb oka, hogy egy-egy költségtérítés vagy juttatás kapcsán több adónemet is érintő problémahalmazzal találkozunk. Ráadásul egy-egy adózási probléma kizárólag adójogszabályok alapján nem oldható meg. A nagyvállalatok esetében egy egész apparátus munkálkodhat azon, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszolja. A kisebb vállalkozások esetében kevesebb ember dolgozik az adózás területén, másrészt a számvitel és így a kapcsolódó adózási feladatok megoldása is kiszervezésre került könyvelők, könyvelőirodák részére. A „juttatási” kör összetettsége miatt nekik kívánunk segítséget nyújtani konferenciánkon, ahol a költségtérítések és a munkáltatói juttatások adójogi kérdései kerülnek bemutatásra – sok-sok gyakorlati példán keresztül - az áfától a társasági adón keresztül egészen az szja és a járulékok kérdésköréig."

 Sándorné Új Éva
okl. adószakértő, okl. pénzügyi revizor

Jelentkezem

Tematika

A munkáltatói juttatások kezelése az adórendszerben (gyakorlati példákon keresztül)

A kötelező juttatások: a jogszabályi háttér >> védőeszköz – munkaeszköz >> fényvédők, napszemüvegek, védőszemüvegek, dioptriás szemüvegek >> képernyő előtti munkavégzés >> ruházat >> védőital (csapvíz, ásványvíz, ballonos víz és az eszköz stb.) >> foglalkozás-egészségügy,

Az önként adott juttatások: a jogszabályi háttér >> a munkáltató által kijelölt juttatások szabályzat és szabályzat nélküli adóztatása >> a cafeteria szabályzat alapján nyújtott juttatások adóztatása >> a kettős szabályzatok problematikája >> szabályzat helyett munkaszerződésbe rejtett juttatási elemek >> adómentes juttatások (lakáscélú támogatás, sport, mobilitási lakáscélú támogatás stb.) >> adóköteles juttatások (pl. luxusutazások, kötelező feletti szabadság), >> távozó dolgozók juttatásainak időarányosítási kérdése, önrevízió és visszavezetés >> a jogalap nélküli juttatások

A költségtérítések kezelése az adórendszerben (gyakorlati példákon keresztül)

A munkába járás költségtérítése: a jogszabályi háttér >> a munkába járás fogalma >> a munkavégzés helye (belföldön, külföldön) >> a költségtérítés fogalma (elismert, nem elismert) >> a költségtérítés elszámolási formái >> a bizonylatolás nehézségei >> az utólagos elszámolás adójogi következményei >> tömegközlekedési eszköz árának térítése >> gépjármű költségtérítés >> munkaviszony megszűnése utáni elszámolások.

A hivatali, üzleti utazás költségtérítése: a jogszabályi háttér >> a hivatali, üzleti út meghatározása (magyar külföldön, külföldi belföldön) >> a költségtérítés elszámolási formái >> a bizonylatolás nehézségei (kiküldetési rendelvény, útnyilvántartás) >> az utólagos elszámolás adójogi következményei >> valutában, devizában történő elszámolás >> utazás (fő és járulékos költségek pl. biztosítás, tranzit, autópálya használat, amortizáció) >> szállás (szálloda, bérelt lakás stb.) >> étkezés (üzleti és magáncélú) >> napidíj (forintban, devizában, előre vagy utólagos elszámolással) >> esetleges túlóra megjelenése és a kapcsolódó elszámolások >> ajándékozás >> fodrász, kozmetika, színház, oktatás, tartózkodási engedélyek stb. költségei

Ruházati költségtérítés: a jogszabályi háttér >> egyenruha, formaruha, munkaruha, egyéb ruha >> a juttatás formái >> a kihordási idő >> a ruházat tisztítása (pl. otthon a dolgozó vagy éppen a munkáltató) >> a sportolók ruházata és a reklámcélú logók >> a kapcsolódó adóterhek (szja, áfa stb.)

Étkezési költségtérítések: utalványok >> svédasztal >> hozatott ebéd >> éttermi számla >> élelmiszer csomag >> egy dolgozó több munkahely >> munkahelyi kávézás, teázás >> hétvégi és egyéb rendezvények.

Számítógép – internet – cégtelefon magáncélú használata: munkahelyi használat >> vállalkozó saját ingatlanában történő használat >> térít, nem térít, kizárólag magáncélra használ (pl. mobil adományozás, lottózás)

Szakmai képzések költségei: a jogszabályi háttér >> iskolarendszerű képzés, tanfolyam, konferencia >> a csapatépítő tréningek >> tandíj, tankönyv, utazás, szállás, étkezés, reprezentáció stb.

Egészségügyi juttatások: a jogszabályi háttér >> foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás >> menedzser szűrések >> dolgozói kívánság alapján nyújtott plusz juttatások (pl. vércukorszint méréses) >> kórházzal, klinikával kötött szerződés alapján történő speciális ellátások >> egészségbiztosítás finanszírozása >> gyógyászait segédeszközök finanszírozása,

Egyéb juttatások elszámolása

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Sándorné Új Éva

  okleveles adószakértő, okleveles pénzügyi revizor

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 13.900 Ft + áfa 2017. július 22-ig történő jelentkezés
 • 15.900 Ft + áfa 2017. augusztus 22-ig történő jelentkezés
 • 17.900 Ft + áfa 2017. szeptember 15-ig történő jelentkezés

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 19.900 Ft + áfa helyett 9.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
09.22.
09:30-15:00
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább